Nieuws

Update maatregelen coronavirus

Lieve Nijmegenaren, dit is de tijd om te laten zien uit welk hout we gesneden zijn. En als GroenLinks-fractie zijn we ENORM trots op de manier waarop we ons hier als stad doorheen slaan. Nu al. Omdat de veerkracht van Nijmegen er (alweer) vanaf spat.

Lees verder

Update maatregelen coronavirus

Naar aanleiding van de persconferentie van het RIVM en het kabinet van vanmiddag heeft GroenLinks landelijk extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Alle evenementen met meer dan 100 deelnemers gaan niet door. Ook wordt gevraagd om bijeenkomsten met minder deelnemers, die niet strikt noodzakelijk zijn, af te gelasten. Dit geldt in ieder geval tot 6 april. Daarom is de GroenLinks-borrel op 13 maart helaas afgelast. De ALV van 2 april wordt uitgesteld. We houden je op de hoogte!

Nijmegen steunt noodkreet hulporganisaties opvang vluchtelingenkinderen uit Griekenland!

Het College van de gemeente Nijmegen heeft woensdagavond 11 maart na vragen van GroenLinks en andere fracties laten weten staatssecretaris Broekers-Knol te willen stimuleren om actie te ondernemen voor het opvangen van alleenstaande vluchtelingenkinderen uit Griekse kampen. Als de staatssecretaris deze kinderen naar Nederland laat komen, is gemeente Nijmegen bereid samen met andere instanties opvang te bieden voor deze kinderen. Gemeente Nijmegen sluit zich graag aan bij de Coalitie van Welwillende gemeenten in Nederland en wil zelf ook andere gemeenten oproepen om actief te zijn in het opvangen van vluchtelingen(kinderen).

Lees verder

Opvang vluchtelingenkinderen in Nijmegen?

UPDATE 6 maart ** Breaking news ** 
Inmiddels hebben we een meerderheid in de Nijmeegse raad voor opvang vluchtelingenkinderen! Samen met PvdA, SP, D66, CDA en Partij voor de Dieren roept GroenLinks Nijmegen op om opvang te bieden aan alleenstaande vluchtelingenkinderen vanuit Griekenland.

GroenLinks wil weten welke mogelijkheden Nijmegen heeft om vluchtelingenkinderen uit Lesbos op te vangen. Hulporganisaties, waaronder Stichting Vluchteling, roepen Nederlandse gemeenten op om ten minste 500 kinderen op te vangen uit de overvolle kampen in Griekenland. Ook Nijmegen krijgt de vraag of ze bereid zijn om alleenstaande kinderen op te nemen.  ‘Als er hoge nood is, willen wij helpen,’ zegt raadslid Jeanine Brummel-Ahlaloum. ‘Nijmegen heeft een groot hart, ook voor  vluchtelingen. En zeker als het om kinderen gaat.’

Lees verder

Vuurwerkverbod voor heel Nijmegen

‘Dat mensen met oud- op nieuwjaar ervoor kiezen om hun geld in de fik te steken daar kan ik me vooral over verbazen, maar wat ik echt absurd vind zijn de verwondingen, het dierenleed, geweld tegen hulpverleners, luchtvervuiling, gezondheidsschade, de forse materiële schade én een noodzakelijke maximale inzet van hulpdiensten. De jaarwisseling is uitgegroeid tot het grootste risico-evenement van het jaar. Zelfs nog groter dan de Nijmeegse Vierdaagse.’ Aldus April Ranshuijsen, fractievoorzitter GroenLinks Nijmegen.

 

Lees verder

Meer garanties op schone lucht in West

Een gezonde leefomgeving voor iedereen heeft GroenLinks Nijmegen de hoogste prioriteit. Daarom hebben we vragen gesteld aan het college om een nog beter beeld te krijgen van hoe de industrie langs de Energieweg effect heeft op de gezondheid van omwonenden, en wat we kunnen doen om hierover maximale transparantie te verschaffen aan alle Nijmegenaren.

Lees verder

Pagina's