Dat is hard nodig. Op dit moment leven mensen in sommige wijken van onze stad gemiddeld vijf jaar korter en krijgen zij al veertien jaar eerder te maken met gezondheidsproblemen dan in andere delen van Nijmegen. Deze ongelijkheid mogen we niet als normaal beschouwen, maar daar moeten we iets aan doen. Daarom steunen we de keuze om ongelijk te investeren: er moeten meer middelen naar de wijken en stadsdelen waar de problemen het grootst zijn. Om te zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt, moeten we kiezen voor ongelijke inzet, daar waar dat nodig is.

Ook zijn we blij met de hoge inzet op preventie en de brede blik op gezondheid. Door problemen eerder te signaleren kunnen we veel onnodig leed voorkomen. Gezondheid gaat niet alleen over zorg, maar hangt ook sterk samen met hoe je woont, of je genoeg inkomen hebt of de kansen die je hebt in het onderwijs. Daarom zijn we blij dat de Gezondheidsvisie sterk gekoppeld is aan andere thema’s zoals wonen, armoedebestrijding en onderwijs.

De 'Visie op gezondheid Nijmegen 2040' biedt een duidelijk perspectief en de juiste richting. Wij blijven ons de komende jaren inzetten om deze visie waar te maken, zodat iedere Nijmegenaar gezond kan opgroeien, leven en oud worden.