Wij zijn er van overtuigd dat de strijd om de ruimte in onze stad moet worden gewonnen door fietser en voetganger en niet door de auto en door asfalt. Alleen op die manier gaan we toe naar een schone en bereikbare stad, met voldoende natuur, groen en betaalbare huizen. Er is nu al woningnood in onze stad, en Nijmegen blijft de komende jaren groeien waardoor nog meer Nijmegenaren een huis nodig hebben. Het is juist de groei die ons de kans geeft om te zorgen voor een fijne leefomgeving. Veel meer ruimte voor groen is hiervoor een absolute voorwaarde!

Natuurlijk moet de stad voor iedereen goed bereikbaar zijn. Voor fietsers, voetgangers en mensen die met OV reizen, maar ook voor mensen die afhankelijk zijn van de auto.
Daar gaan we dan ook eerlijk mee om. We zorgen ervoor dat iedereen kan meekomen. 50% van de Nijmegenaren gebruikt de auto nu nog om reizen van korter dan 7.5 kilometer te maken. Door te kiezen voor goede loop- en fietsroutes en goed en betaalbaar openbaar vervoer, verleiden we steeds meer mensen om juist te wandelen, te fietsen of het OV te gebruiken.
Zo verdelen we beperkte ruimte in onze stad eerlijk en duurzaam voor iedereen, zodat alle Nijmegenaren betaalbaar en fijn kunnen wonen, dat er genoeg groen is om van te genieten en ons te beschermen tegen extreem weer en we ons allemaal op een fijne manier door te stad kunnen verplaatsen.