De komende vier jaar ga ik namens GroenLinks aan de slag als wethouder welzijn, gezondheid, inclusie, mobiliteit, stadsvergroening en klimaatadaptatie. Een mooie combinatie tussen groen en links.

Opgegroeid op de Veluwe en voor de studie Algemene Cultuurwetenschappen naar Nijmegen gekomen, woon ik inmiddels al 20 jaar met veel plezier in onze stad.

  “ Het coalitieakkoord staat boordevol mooie en concrete plannen. Ik vind het een grote eer dat ik na 8 jaar in de gemeenteraad in deze nieuwe rol aan de slag mag. Ik kijk er naar uit om samen met de stad aan de slag te gaan. ”
  Cilia Daemen wethouder

  Ik ga graag als wethouder samen met de raad, inwoners, organisaties en ondernemers werken aan onder andere:

  • Maatregelen om te komen tot een klimaatbestendige stad zodat we hittestress verminderen en voorbereid zijn en op periodes van droogte en wateroverlast.
  • Creëren van meer natuur, zodat meer verschillende soorten planten en dieren zich in de stad thuis voelen. O.a. door 1000 nieuwe bomen per jaar te planten.
  • Een blijvend bereikbare stad door versneld mobiliteitsmaatregelen door te voeren waarbij we prioriteit geven aan het extra aantrekkelijk maken om te voet, met de fiets of het openbaar vervoer te reizen.
  • Meer openheid over mentale problemen door o.a. extra jongerenwerkers die in gesprek gaan met jongeren die het moeilijk hebben en hen begeleiden bij hun ontwikkeling.
  • Acties in het kader van het preventieakkoord ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ om gezondheidsverschillen tussen mensen te verkleinen.
  • De Inclusie-agenda (VN-verdrag) een boost geven en zo sneller merkbaar verschil te maken voor Nijmegenaren met een beperking.