Iedere jongere en/of student kan zich ontwikkelen in Nijmegen op de manier die past voor diegene. Kansengelijkheid is hierbij het uitgangspunt. Je culturele achtergrond, gender of opleidingsniveau bepaalt nog veel te vaak welke kansen je krijgt om je te ontwikkelen in de maatschappij. De ontwikkelingsfase waarin deze jonge mensen zich vormen is erg belangrijk voor de rest van hun leven. Iedereen verdient dezelfde kansen tot ontwikkeling.

“ Een rechtvaardige samenleving waarin diversiteit vanzelfsprekend is en waar jonge mensen de kans hebben tot ontwikkeling. ”

Louisa Tumiwa

Het is nog steeds zo dat mensen met een kleur geweigerd worden bij uitgaansgelegenheden, MBO-ers geen recht hebben op studentenhuisvesting en de mentale gezondheid van jonge mensen is nog nooit zo slecht geweest als in de afgelopen periode. De coronacrisis heeft jongeren belemmerd in hun ontwikkeling. Een inclusieve en levendige stad voor jongeren en studenten bereiken we door mensen zoals horecaondernemers, woningverstrekkers en de gemeenschappelijke zorgaanbieders zoals de GGZ en jeugdzorg aan te spreken op hun gezamenlijke verantwoordelijkheid.

speerpunten

 

  • inclusiviteit

  • diversiteit

  • studenten