Politiek is te belangrijk om aan de zijlijn blijven staan. Daarom ben ik in 2016 lid geworden van GroenLinks. Oorspronkelijk kom ik uit een klein plattelandsdorpje in Overijssel. Op mijn 17e ben ik voor mijn studie naar Nijmegen verhuisd en daar verliefd geworden op onze stad. Het gevoel van vrijheid, de solidariteit en de warmte van de mensen hier heeft me er direct van overtuigd dat dit mijn thuis is.

Inmiddels ben ik alweer flink wat jaren actief voor GroenLinks Nijmegen. Ik begon als campagnevrijwilliger, werd campagneteamlid en uiteindelijk gemeenteraadslid in 2018, tegelijkertijd met mijn studie politicologie. Mijn portefeuilles waren wonen, financiën en cultuur. Raadslid ben ik niet meer sinds maart 2022, maar de liefde voor de partij en het onderwerp wonen zijn gebleven. 

Na een korte adempauze begon het weer te kriebelen en meldde ik me in de zomer van 2023 als campagneleider en bestuurslid bij GroenLinks Nijmegen. De combinatie tussen politiek en inhoud heb ik altijd prettig gevonden en ik vind het verder bouwen aan onze GroenLinkse beweging dan ook een leuke en belangrijke afwisseling met mijn werk. Ik werk als adviseur wonen en leefomgeving bij Companen. Daar schrijf ik onder andere beleidsadviezen, woonvisies en ben ik procesbegeleider bij gemeenten, provincies, de Rijksoverheid en woningcorporaties.

Maar als enorme voorstander van de ontspannen samenleving vind ik dat allemaal wat minder belangrijk dan mijn privéleven. Dat houdt voor mij in: lekker lezen, muziek luisteren en maken, hangen met vrienden in de kroeg, en verwoede pogingen doen mijn appartementje in het mooie Hengstdal opgeruimd te houden. En met mijn kat Indy in de tuin spelen. Moestuintips en -zaadjes: zeker welkom. Tot gauw!