Verbind Nijmegen met Kleve!

Uit De Gelderlander van maandag blijkt dat de regio Kleve opnieuw wil praten over reactivering van de spoorlijn Nijmegen-Kleve. Dat verheugt GroenLinks. Raadslid Pepijn Oomen: "Het wordt tijd voor een goede verbinding voor werkenden, scholieren, toeristen en alle anderen die de grens willen overgaan."

GroenLinks pleit al jaren voor reactivering van de spoorlijn en organiseerde in 2012 een conferentie over dit thema. Raadslid Pepijn Oomen kreeg de Nijmeegse raad zowel in oude als in nieuwe samenstelling (2012 en 2014) unaniem achter reactivering van de lijn.

Ook bij de besluitvorming van de stadsregio in 2013 was GroenLinks betrokken. In tegenstelling tot wat De Gelderlander stelt, heeft de stadsregio toen niet besloten de lijn op te geven. Oomen: "Het voorstel was om een lobby op te zetten zonder streven naar reactivering in de eerstkomende 10 jaar. Op mijn aandringen heeft het college dat toen versoepeld: als er eerder successen in de lobby worden geboekt, kan reactivering eerder plaatsvinden." Dat moment lijkt zich nu al aan te dienen.

Oomen: "Er liggen veel kansen voor regionale samenwerking over de grens heen: zowel voor werkenden, als voor het binnenstadbezoek en toerisme. Laten we de uitgestoken hand van Kleef grijpen!'