Topsportcomplex van de baan

Op 7 maart 2012 heeft gemeenteraad definitief afscheid genomen van de bouw van een topsportcomplex in het groene Goffertpark. Het idee was een combinatie van zorg, onderwijs en sport naast een groter voetbalstadion. GroenLinks heeft zich altijd verzet tegen dit verkeerde plan op de verkeerde locatie en is dus blij met het besluit te stoppen.

Wel willen we perspectief bieden aan de sportverenigingen: met name de judo en turnvereniging willen graag een betere accommodatie. Onze wethouder Bert Frings onderzoekt de komende weken of dit op twee locaties mogelijk is: de Jan Massinkhal en Dennenstraat. We zijn blij dat een meerderheid van de raad, net als GroenLinks, niets ziet in gemeentelijke financiële steun voor NEC.  Het college hoeft niet meer met NEC te praten over uitbreiding van het stadion op kosten van de gemeente (NEC zou dit via een hogere huurprijs uiteindelijk terugbetalen).Sterker nog: de raad wil dat het college onderzoekt of er partijen zijn die het stadion willen kopen. Zolang er een normale verkoopprijs geldt, juichen we dit toe. Daarmee komt er namelijk een nog zakelijkere verstandhouding tussen de voetbalclub en de gemeenten en dat is prima.

Fractievoorzitter Noël Vergunst: ”Ondanks de lange tijd en het vele geld dat er het topsportcomplex gekost heeft zijn we blij dat Nijmegen afziet van dit megalomane project en kiest voor realistische plannen.”