Politiek talent gezocht!

Altijd al nieuwsgierig naar hoe GroenLinks in de Nijmeegse gemeenteraad tot haar keuzes komt? Welke instrumenten heeft de raad? Hoe onderhouden raadsleden contact met burgers en instellingen? Hoe gaat het lobbywerk in zijn werk? Dit is je kans! Meld je aan voor onze cursus lokale politiek. De cursus wordt gegeven op drie avonden in januari 2013 (de 15e, 22e en 30e).

 

Tijdens de eerste bijeenkomst (15 januari 2013) geven enkele fractieleden een algemene inleiding over het lokale politieke werk. Tijdens de tweede avond (22 januari 2013) ga je aan de slag met praktische voorbeelden van onderwerpen die in de raad behandeld worden en de GroenLinks aanpak daarbij. We besluiten de cursus met een bezoek aan de Politieke avond van 30 januari 2013. Na afloop van de cursus is het ook mogelijk om stage te lopen bij de fractie.

Geef je nu op voor de cursus lokale politiek. We verwachten van jou dat je in ieder geval op beide avonden (15 en 22 januari) aanwezig bent en actief meedoet. De cursus is in eerste instantie bedoeld voor leden van GroenLinks. Als je nog geen lid bent, maar wel het GroenLinkse gedachtengoed steunt, kan deze cursus een manier zijn om kennis te maken met onze partij en later eventueel alsnog lid worden. Als de cursus vol is, kom je op de wachtlijst voor een eventuele volgende ronde.

Je kunt je nu ook al opgeven voor de stageronde in februari/maart 2013. Als je hier aan meedoet, verwachten we dat aanwezig bent bij de fractievergaderingen en de politieke avonden en dat je een opdracht maakt die je presenteert aan de fractie. Ook voor de stages geldt: wie zich het eerste aanmeldt, gaat voor. Afgelopen jaar was de belangstelling groot, dus weer er snel bij.

Voor meer informatie neem contact op Louise van Dijk, fractiemedewerker. Tel: 06-58988579. Opgeven voor de cursus en/of de stage kan via: fractie@groenlinks.nijmegen.nl