In het najaar stellen de leden de kandidatenlijst voor de verkiezingen vast. Maar de keuze van de lijsttrekker gebeurt nu al. Er zijn twee kandidaten voor het lijsttrekkerschap: April Ranshuijsen en Quirijn Lokker, respectievelijk de huidige fractievoorzitter en de vice-fractievoorzitter.

Het lijsttrekkers-referendum staat open tot en met zaterdagochtend 24 juli 10.00 uur. De uitslag van het referendum maken we zondag 25 juli bekend.

Alle leden van GroenLinks Nijmegen hebben een mail ontvangen met een stemcode en instructies voor het referendum. Heb je deze mail niet ontvangen? Neem dan even contact op met bestuur@groenlinksnijmegen.nl

Maak kennis met de kandidaten

De kandidatencommissie heeft met beide kandidaten gesproken en een profiel opgesteld, deze profielen lees je hieronder. Daarnaast is aan beide kandidaten gevraagd om hun motivatie zelf op papier te zetten. Bovendien hebben beide kandidaten een kort filmpje laten maken waarin ze aangeven waarom je op hen zou moeten stemmen.

Bekijk de motivatie van April Ranshuijsen

Bekijk de motivatie van Quirijn Lokker

Daarnaast wordt op donderdag 15 juli een bijeenkomst georganiseerd waarop April en Quirijn zich presenteren aan de leden. Dat gebeurt in de vorm van een gesprek. Jaap de Bruijn zal optreden als gespreksleider en zal de kandidaten interviewen. Die presentatie start om 20.00 uur in de Thiemeloods.
Wil je heel graag tijdens de avond aanwezig zijn? Laat het dan weten aan het bestuur: bestuur@groenlinksnijmegen.nl. Als er meer gegadigden dan plekken zijn, laten we het lot bepalen (er zijn ongeveer 25 plekken beschikbaar).
De bijeenkomst zal ook live digitaal te zien zijn, de link daarvoor wordt op de dag van de bijeenkomst toegestuurd aan de leden.

De kandidatencommissie over April Ranshuijsen:

April is sinds 2014 raadslid voor GroenLinks in Nijmegen, en sinds 2018 onze fractievoorzitter. Ze beschikt dan ook over een zeer ruime ervaring voor deze functie. Ze wil graag haar werk voortzetten, enerzijds vanuit het plezier in het werk, en anderzijds haar sterke intrinsieke motivatie om het GroenLinkse gedachtengoed dichterbij te brengen. Ze heeft de afgelopen jaren veel geleerd over de praktische kant van het lijsttrekkerschap en het fractievoorzitterschap, en heeft een duidelijke visie op onder andere het bouwen van een stevige fractie en het voeren van campagne. April wil zich ook de komende periode nadrukkelijk inzetten voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen er toe doet en mee kan doen.

De kandidatencommissie over Quirijn Lokker:

Quirijn is in 2017 als fractievolger toegetreden tot de Nijmeegse GroenLinks-fractie, werd raadslid in 2018 en werd in 2021 vicefractievoorzitter. Daarnaast heeft hij veel ervaring in het maatschappelijk middenveld, waar hij op verschillende manieren actief was in de LHBTIQ+-beweging. Inhoudelijk zoekt hij bewust uitdagende en soms controversiële onderwerpen op. Hij is een gedreven kandidaat, die het belangrijk vindt om naast de praktische kleine stappen ook de vergezichten te laten zien waar het om gaat, en die een sterkere nadruk wil op het idealisme, naast het noodzakelijke pragmatisme.

Niet vergeten - belangrijke data

9 juli 2021: start referendum lijsttrekker GroenLinks Nijmegen
15 juli 2021: presentatie kandidaten digitaal en op locatie
24 juli 2021 (10.00 uur): sluiting referendum
25 juli 2021: bekendmaking uitslag referendum