Ik ben Quirijn Lokker en stelde me uit volle overtuiging kandidaat voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks Nijmegen. Ik ben blij dat ik deze rol mag gaan vervullen. Door onze idealen centraal te stellen gaan we voor het beste resultaat, zowel in de verkiezingen als voor Nijmegen. Vanuit die visie ga ik graag voorop in de verkiezingsstrijd om GroenLinks opnieuw de grootste van Nijmegen te maken.

Nijmegen voelt voor mij, vanaf het moment dat ik er als 18-jarige kwam wonen, als een warm thuis. Als, nog net niet uit de kast, queer jongen leerde ik hier mezelf kennen en mezelf zijn, dankzij al het werk dat er in Nijmegen al was verzet. Door de vrouwenbeweging, al die LHBTIQ+’s door de jaren heen, de krakers en al die anderen die Nijmegen hebben gevormd. In hun voetsporen heb ik me sinds die tijd proberen in te zetten voor een Nijmegen waar iedereen zich thuis voelt. Als voorlichter van het COC op scholen, als dragqueen op Roze Woensdag en in de bibliotheek. En nu ook als raadslid voor GroenLinks.

“ Het geloof dat we echt een andere wereld kunnen maken is de grootste kracht van onze partij. ”
Quirijn Lokker

Nijmegen is de stad die ze is door de inzet van al die mensen én door de jarenlange inzet van GroenLinks. En we hebben plannen klaarliggen om de stad nog veel groener, duurzamer, eerlijker en inclusiever te maken. Daar geloven we heilig in, ondanks dat de wereld, zoals bij de laatste landelijke verkiezingen, precies de tegenovergestelde kant op lijkt te gaan. Idealisme wordt vaak als irreëel gezien, maar ik geloof dat we het juist keihard nodig hebben. Het geloof dat we echt een andere wereld kunnen maken is de grootste kracht van onze partij.

GroenLinkse idealen en het wereldbeeld dat daarbij hoort moeten in Nijmegen weer, meer dan ooit, voorop komen te staan. Want, al zitten we al heel lang in het stadsbestuur, we zijn geen bestuurderspartij. We zijn een partij van idealisten. Het gaat ons bijvoorbeeld niet om het versmallen van een klein stukje Graafseweg an sich, maar om de gezonde lucht en de ruimte voor groen, OV en fietsers. Het niet sluiten van de tippelzone is maar één stapje naar een stad waar iedereen een veilige plek kan hebben. En als de landelijke politiek het sociale minimum – minimumloon en bijstand – onleefbaar laag houdt, dan investeren we lokaal in armoedeverlichting zodat iedereen toch toegang krijgt tot sport, cultuur en zorg.

Als lijsttrekker in de verkiezingscampagne en als fractievoorzitter gaat mijn ervaring als creatief producent me goed van pas komen: ook daar ga ik met doelgerichte projectleiding, fijn teamwork en het zien van zowel de grote lijnen als de kleinste details voor het allerbeste resultaat. Ik kijk enorm uit naar een bomvolle, idealistische campagne waarmee we wéér de grootste van Nijmegen gaan worden!