We gaan beginnen met de vergroening van de binnenstad in de Burchtstraat, Augustijnenstraat en het Kelfkensbos. Dit gaat hittestress tegen, voorkomt wateroverlast en is nog mooier ook!
We zorgen dat het centrum een fijne plek is voor bewoners en bezoekers. Daarbij hoort ook het autoluw maken van de binnenstad, er is steeds minder ruimte voor autoparkeren. We beginnen binnen het nu al autoluwe gebied, hier halen we al het parkeren op straat weg. We maken hier ook duidelijk ruimte voor fiets en voetganger, zodat die elkaar niet in de weg zitten. En dat is pas het begin, hierna zijn de ringstraten, Bloemerstraat en Smetiusstraat aan de beurt! De bewoners en bezoekers daar verdienen fijne, rustige straten in plaats van rondjes scheurende auto’s. Uiteindelijk wordt de hele binnenstad autoluw. Bewoners parkeren in de garages, en voor bezoekers komen er naast de garages ook transferia aan de rand van de stad met snelle en comfortabele verbindingen naar de bruisende binnenstad. Mensen met een beperking kunnen natuurlijk nog wel terecht in het centrum, daarvoor komen er juist plekken bij!

“ We gaan echt voor een binnenstad die klaar is voor de toekomst ”
Quirijn Lokker fractievoorzitter

Bij de Koers voor de Binnenstad hoort ook het aanpakken van de woningnood. Het centrum is niet alleen een plek om te winkelen en op het terras te zitten, het is ook een plek waar heel veel mensen wonen en werken. Naast de projecten buiten het centrum, komt er meer woonruimte in de binnenstad. Ook komt er op verschillende plekken meer ruimte voor kleine horeca, bijvoorbeeld in de Burchtstraat, om de gezelligheid in de binnenstad goed te verdelen. Winkelcentrum de Molenpoort wordt aangepakt, hier komen extra woningen, en de omliggende straten worden veel fijner om te wonen en te bezoeken. We kijken ook naar nieuwe manieren om woonruimte te creëren, bijvoorbeeld een extra woonlaag op bestaande panden, zoals bovenop de oude V&D.