Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Dé plek in Nijmegen waar dat zichtbaar wordt gemaakt is het Valkhofkwartier. Museum het Valkhof heeft, naast haar kunstcollectie, ook een gigantische erfgoedcollectie. Alle Romeinse resten, middeleeuwse stukken, alles ervoor en erna. Die erfgoedcollectie stelt ons niet alleen in staat om het verhaal van ons verleden te laten zien, maar maakt ons verleden beeldend. Tastbaar. Om een zo groot mogelijk publiek te kunnen laten genieten van Nijmeegse verhalen en historie is het van essentieel belang dat het museum blijft bestaan.

“ De nieuwe plannen voor Museum het Valkhof betekenen een geweldige boost voor de stad ”

Cilia Daemen raadslid

Dat belang geldt niet alleen voor geschiedenis- en cultuurminnaars, voor de bezoekers van het museum. Een sterke culturele sector in de stad - waar het Valkhofmuseum essentieel voor is - betekent ook een sterke lokale economie. De bezoekers die het museum trekt geven niet alleen geld uit in het museum, maar in de hele binnenstad. Huren een fiets. Gaan even winkelen, en erna een hapje eten in één van onze fantastische restaurants, of drinken ergens een drankje. Dat is goed voor heel de stad.

Raadslid Cilia Daemen: “De nieuwe plannen voor Museum het Valkhof betekenen een geweldige boost voor de stad. Met alle steun van kunstenaars, ondernemers, wetenschap en anderen kan het museum nu uitgroeien tot de gastheer van het nieuwe Valkhofkwartier: open en uitnodigend, in een plek waar cultuur, geschiedenis en gastvrijheid samen komen. Het wordt een prachtige plek met mooie exposities, dat onze rijke geschiedenis laat zien, dat verbinding legt tussen vroeger en nu. Het wordt een plek die aansluit op het Valkhofpark en aansluit op de rest van de stad.”