Buitenlandse bezoekers weer welkom in Nijmeegse coffeeshops

Sinds 1 januari van dit jaar mochten coffeeshops in Nijmegen alleen nog maar klanten met de Nederlandse identiteit of wonende in Nederland bedienen. Vandaag heeft de burgemeester besloten om buitenlandse bezoekers toch weer toe te laten.

In december had een meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad de burgemeester opgeroepen gastvrij te blijven voor buitenlandse bezoekers van coffeeshops. De burgemeester was echter van mening dat hij de landelijke regels moest uitvoeren en besloot deze ook actief te handhaven.

De afgelopen weken was er een toename van straathandel in het centrum van Nijmegen. Vijf Nijmeegse fracties riepen de burgemeester vandaag in de Gelderlander nogmaals op het beleid te herzien. GroenLinks is daarom blij met de brief die de burgemeester vandaag naar de raad heeft gestuurd waarin hij aankondigt te stoppen met het handhaven van het ingezetencriterium. Hij vindt het onwenselijk dat er rechtsongelijkheid heerst en dat er onduidelijkheid is voor burgers en coffeehops. Iedereen is weer welkom in de Nijmeegse coffeeshops.