Afblazen Topsport- en Innovatiepark verstandig besluit

Vandaag heeft het college van Burgemeester en Wethouders bekend gemaakt niet door te gaan met de ontwikkeling van het Topsport- en innovatiepark in het Goffertpark. GroenLinks vindt het besluit van het college verstandig. GroenLinks-fractievoorzitter Noël Vergunst: "We hebben altijd grote moeite gehad met de locatie van dit project en de grote financiële risico’s. Gezien de opgaven waar onze stad de komende jaren voor staat, vinden wij het verstandig om dit project niet door te laten gaan."

In mei besloot een meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad ondanks een tegenstem van GroenLinks om door te gaan met de plannen voor een topsportcomplex in het Goffertpark. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft destijds toegezegd de raad te informeren wanneer zou blijken dat de plannen niet te realiseren zijn binnen de gestelde randvoorwaarden. GroenLinks is blij dat de raad onmiddellijk op de hoogte is gebracht van de laatste ontwikkelingen. Op deze manier is het mogelijk om alternatieven te ontwikkelen om sport en gezondheidszorg te stimuleren.

Noël Vergunst zegt hierover: "Enkele sportaccommodaties zijn toe aan een opknapbeurt. We willen samen met de Nijmeegse sportclubs werken aan een haalbaar plan om hen voorzieningen te bieden die passen bij hun ambities. Ook zijn er in de stad voldoende andere locaties waar instellingen op het gebied van gezondheidszorg, onderzoek en onderwijs kunnen investeren en samenwerken. Wat ons betreft past het nemen van nieuwe grote financiële risico’s hier niet bij, maar kan de gemeente Nijmegen hier wel binnen haar mogelijkheden medewerking aan verlenen. "