Als Nijmegenaar zet ik me al zo’n 40 jaar in voor natuur en milieu. Als raadslid namens GroenLinks heb ik me de afgelopen 4 jaar ingezet voor deze mooie, groene en duurzame stad. En voel ik me ook erg betrokken bij het wel en wee van onze inwoners, die het niet altijd even gemakkelijk hebben. Daarnaast help ik als energieambassadeur mensen met een kleine beurs om energie te besparen en help ik mee om wijken in de stad over te laten stappen van aardgas naar duurzame warmte.

“ Ik sta voor een duurzaam Nijmegen dat voorop loopt bij energiebesparingen en het opwekken van groene energie. ”
Volkert Vintges

De ontwikkelingen van natuur en klimaat hebben voor mij topprioriteit, zie de enorme achteruitgang van onze insecten en de recente overstromingen in Limburg. Iedereen moet en kan een bijdrage leveren, of je nu in China woont of in Nijmegen. We moeten het samen doen.

Ik sta voor een duurzaam Nijmegen dat voorop loopt bij energiebesparingen en het opwekken van groene energie. We dragen ons steentje bij aan de strijd tegen klimaatverandering door onze huizen te isoleren en zelf of samen stroom op te wekken. Een groen Nijmegen, waarin we bomen planten die schaduw en koelte geven en duurzaam consumeren met bijvoorbeeld biologisch voedsel uit eigen omgeving.

speerpunten

 

  • duurzaamheid

  • mobiliteit

  • groen