Omkijken naar elkaar, dat is waar het om gaat. Om sámen leven in plaats van ieder voor zich. Om eerlijke kansen. Als raadslid leerde ik dat je op lokaal niveau de harde landelijke regels kunt verzachten. Dat je mensen kunt helpen die dat echt nodig hebben. En dat je met groene ingrepen de stad stukken prettiger, mooier en gezonder kunt maken. 

“ Het leven is niet eerlijk, maar de overheid kan het wel eerlijker maken. Als we maar willen. ”
Miranda Florussen

Inmiddels ben ik voorzitter van deze prachtige lokale GroenLinks-afdeling en zie ik dat hier in Nijmegen meer dan 1200 mensen bij ons willen horen. Mensen die ook voor een groene en sociale wereld willen vechten. Daar voorzitter van zijn, is hartstikke eervol.

Ik woon sinds 1990 in Nijmegen. Het klassieke verhaal: hier gestudeerd en blijven hangen. Met mijn man hier drie kinderen grootgebracht en enorm van deze stad gaan houden. Net als veel Nijmegenaren ben ik ook hartstikke trots op ons linkse en groene imago. En laten we wel wezen: dat is omdat we als GroenLinks al járen deze stad besturen. Ik wil ervoor zorgen dat wij als afdeling capabele politici en bestuurders blijven ‘leveren’ zoals we al tijden doen. Die verantwoordelijkheid voelen we als bestuur terdege. Want het gaat wel om bijna 200.000 Nijmegenaren die fijn willen samenleven in een heerlijke stad. 

Verder is het mijn missie om mensen duidelijk te maken dat politiek hartstikke dichtbij is. Kom eens langs bij een bijeenkomst of borrel en praat mee. Maar wees gewaarschuwd: wie van dichtbij ziet hoe interessant en gezellig het is bij GroenLinks Nijmegen, heeft er zomaar een enorme familie bij. Eentje die ik niet meer kan missen. 

speerpunten

 

  • armoede/eerlijke kansen

  • schulden/voorkomen en beter helpen

  • werk/iedereen hoort erbij

  • vluchtelingen/gastvrijheid

  • dakloosheid/mensenrechten