Ik ben Daan Welling (1991) en ben bestuurslid en campagneleider bij GroenLinks Nijmegen.

Ik ben geboren in het oude CWZ-ziekenhuis tegenover het oude Doornroosje, en ondanks omzwervingen naar Den Haag, Leiden, en Amsterdam kon ik niet wegblijven van Nijmegen. In het dagelijks leven ben ik vice-directeur bij de International Debate Education Association en hoofd opleidingen bij Open Up! Let Youth Be Heard. Mijn professionele drijfveer is om ervoor te zorgen dat jongeren beter meegenomen worden in maatschappelijke en politieke discussies. Iedereens stem horen hoort bij mij ook bij de kern van GroenLinks, dus de stap naar de partij is zo gemaakt.

In mijn vrije tijd loop ik hard door de Nijmeegse bossen, train ik debaters over Zoom, of regel ik het geld van de Jonge Klimaatbeweging. Ik woon in het centrum van Nijmegen met mijn vriendin en 47 planten.

Bij GroenLinks Nijmegen buig ik me vooral over de (permanente) campagne. Campagne is tweerichtingsverkeer: we willen graag laten zien welke mooie dingen we in Nijmegen (mede) mogelijk maken, maar we willen ook problemen agenderen en oplossen. Wil je over een campagnethema praten? DM me op Twitter (@daanwelling).