GroenLinks levert twee wethouders aan het nieuwe college van burgemeester en wethouders. Tijdens de raadsvergadering van 22 juni zal de gemeenteraad het coalitieakkoord bespreken en vaststellen en de wethouders benoemen.

Onze eerste kandidaat is Noël Vergunst, die de afgelopen vier jaar zijn sporen heeft verdiend als een echte GroenLinks bestuurder. In de komende vier jaar zal hij zich blijven bezighouden met Stedelijke Ontwikkeling, Bouwen, Grondbeleid en Cultuur.

Noël: De komende jaren werk ik aan voldoende betaalbare en duurzame woningen in onder andere stationsgebied, Winkelsteeg en Dukenburg. We denken hierbij aan starters, ouderen, studenten en andere groepen die nu moeilijk een woning kunnen vinden. Station Nijmegen wordt opgeknapt met een volwaardige westentree en een veilig stationsplein met voldoende stallingsplekken voor de fiets. We blijven investeren in een bruisende cultuursector met meer ruimte voor broedplaatsen en ateliers. De stadsschouwburg knappen we op en wordt een plek voor iedereen.

Onze tweede wethouder is Cilia Daemen. Cilia heeft al meer dan 10 jaar ervaring in de Nijmeegse gemeentepolitiek, waarvan de laatste 8 jaar als raadslid. Cilia gaat de komende vier jaar aan de slag als wethouder Welzijn (incl. inclusie en diversiteit), Mobiliteit en de nieuwe portefeuille Klimaatadaptatie en Stadsvergroening.

Cilia: "Het coalitieakkoord staat boordevol mooie en concrete plannen. Ik vind het een grote eer dat ik na 8 jaar in de gemeenteraad in deze nieuwe rol aan de slag mag. Ik kijk er naar uit om samen met de stad aan de slag te gaan met o.a. een autoluwe binnenstad, vergroening van stenige wijken, uitvoeren regenboog agenda en verbeteren van mentale gezondheid van jongeren."