Watersport in de SpiegelWaal

GroenLinks wil dat er snel duidelijkheid komt over Watersport in de SpiegelWaal. Dit water is bij uitstek geschikt voor (niet-gemotoriseerde) sporten. Al jarenlang zijn er gesprekken tussen gemeente, verschillende watersportverenigingen en de universiteit. Raadslid Lisa Westerveld: "Ondanks dat iedereen zo snel mogelijk wil sporten en ook de gemeenteraad wil dat er voorrang wordt gegeven aan watersport, is het nog steeds niet duidelijk wat er allemaal mogelijk is in de SpiegelWaal. Rijkswaterstaat en de gemeente wijzen naar elkaar.”

Samen met de fractie van D66 heeft GroenLinks mondelinge vragen gesteld aan het college, specifiek over de positie van roeivereniging De Waal. Zij hebben inmiddels al 160 leden, terwijl ze nog niet het water opkunnen. Ook hebben beide raadsfracties voorgesteld om Rijkswaterstaat zelf uit te nodigen in de Nijmeegse raad.

Lisa Westerveld: "Ons geduld raakt op en dat van de watersporters natuurlijk al helemaal. Zij willen een keer duidelijkheid over wanneer ze het water op kunnen. Helaas hebben we dat ook gisteren niet kunnen bieden: Rijkswaterstaat beschouwt de gemeenteraad niet als hun gesprekspartner en wil niet komen en ook het college doet geen duidelijke toezeggingen. Maar natuurlijk geven we niet op, want hoe sneller de sporters het water op kunnen, hoe beter.”