Vrijdag 28 oktober: Nijmeegse benefietavond voor Pakistan

Zarina, Saira en Nazima heten ze. Hun vader komt uit Pakistan, hun moeder uit Suriname. Zelf zijn ze hartstikke Nijmeegs. Maar meer dan betrokken bij het leed in het thuisland van hun vader. En dus? En dus organiseren de zusjes Shaikh een benefiet. Vrijdag a.s. en gesteund door GroenLinks.

Uit De Gelderlander 27 oktober 2005:

De ramp als gevolg van de aardbevingen in Pakistan, India en Afghanistan is niet te overzien. Tienduizenden doden zijn er al geteld, en dagelijks komen er nog velen bij. De omstandigheden waarin mensen leven zijn erbarmelijk, hulp is geboden. Voor de drie zussen was het dan ook niet meer dan logisch dat ze een hulpactie op touw gingen zetten. Komende vrijdag is het eerste resultaat er: een benefietavond in wijkcentrum Ark van Oost.

Een dag later gevolgd door nog zo’n avond, maar dan in Zaandam. En de benefiet- estafette wordt zondag afgesloten met een derde avond in Amsterdam. In Nijmegen wordt de opbrengst van de avond hoogstwaarschijnlijk verdubbeld door de gemeenteraad. Het geld gaat naar een stichting die is opgericht voor het meisje Taskeen Akthar, vijf jaar oud, dat een beetje het boegbeeld van de inzameling voor de aardbevingsslachtoffers in Nederland is geworden.

„Wij vonden dat we iets moesten doen voor de slachtoffers van het land waar onze vader vandaan komt”, vertelt Nazima. „En we vonden al snel aansluiting van jongerenorganisatie Linc, het Bijbels Openluchtmuseum, de Werkgroep Hulp aan Asielzoekers en GroenLinks.”

De avond begint om zes uur, er wordt gegeten en gebeden en er is cabaret en muziek.  

Voelt u zich uitgenodigd uw steentje bij te dragen, neem dan contact op met: Nazima Shaikh 06-14116294

Deelnemende organisaties: Ramadanfestival, IEMN,Tulp, Moskee Sultan Ahmed, Ansar Europe, Tans, Stichting WHAA Nijmegen, Hogeschool van Amsterdam, Mex-it, Euromarocned, UMMAO en UMMON, Groenlinks Nijmegen, afdeling Multicultureel Nijmegen, Jongerenorganisatie LINC, Bijbels Openluchtmuseum

De benefietavond in Nijmegen vindt plaats op 28 oktober 2005Van 17.30 tot 22.30 uurLocatie Wijkcentrum Ark van OostCipresstraat 154Nijmegen

Het programma ziet er als volgt uit:

17.30 uur Inloop

18.00 uur Welkomstwoord  en kledinginzameling

18.23 uur Gezamenlijk Iftaar (ontvasten), er zijn hapjes en drankjes te krijgen. Gelegenheid voor mensen die salaat (het gebed) willen verrichten

19.30 uur Carla van Os (Stichting Vluchteling Den Haag) geeft informatie over het Taskeen fonds, de organisatie waar de opbrengst van de benefietavond naar toe gaat.

20.00 uur Rikki Jai bekend uit Trinidad geeft een optreden met o.a. zijn nummer 1 hit Mortor

20.30 uur Voordracht religieuze liederen Romaana Abdoelrahman ( 10 jaar oud)

21.00 uur Product –en dienstenveiling; een aantal producten –en diensten zullen worden geveild. Bijvoorbeeld een gesigneerde CD van de Rikki Jai.

21.30 uur Klassiek concert onder begeleiding van harmonium en tablaDoor Dhr. Najim Nekzad, Ajmal Abdi en Hares Yaar.

22.00 uur Bekendmaking totale opbrengst van de avond en afscheidswoord

Entree voor kids, studenten en mensen met een laag inkomen € 4, 00Voor alle overige mensen € 7, 50

Sponsors  Restaurant Indian Way Nijmegen, Wijkcentrum Ark van Oost en de uitbater.

In het kader van de Ramadan wordt er Iftaar gehouden. Iftaar wil zeggen ontvasten.  Dat betekent dat je het vasten gaat verbreken met in ieder geval een dadel, zoetigheid en een maaltijd. De bedoeling is om dit gezamenlijk te doen met moslims en niet-moslims. Al het eten is HALAL. Deze ontmoeting is vrij uniek  is  speciaal in deze setting. Komt Allen!

Verder wordt er deze avond geen alcohol geschonken of gedronken. Koffie, thee en fris is aanwezig  en is voor eigen rekening.