Verkiezing mooiste welzijnsinitiatief van Nijmegen

Wat vind je het mooiste welzijnsinitiatief van Nijmegen? Die vraag stelt GroenLinks Nijmegen aan zoveel mogelijk stadgenoten, in het kader van de verkiezing van ‘mooiste welzijnsinitiatief van Nijmegen’. Vijf bijzondere organisaties of projecten zijn genomineerd, waarop iedereen een stem mag uitbrengen. Dit kan tot 13 maart (12 uur) op  de website. Fractievoorzitter Pepijn Boekhorst: “Er gebeurt van alles in de zorg. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we oog hebben voor preventie en willen investeren in mensen die het moeilijk hebben. De vijf organisaties die genomineerd zijn, doen dat allen op een hele waardevolle wijze. We zijn benieuwd welke keuze Nijmegen maakt!”

De start van de verkiezing vond plaats op een thema-avond van GroenLinks over de jeugdzorg. Lijsttrekker voor de Eerste Kamer Tineke Strik bracht die avond de eerste stem uit, waarna er tot vrijdag 13 maart de tijd is om te stemmen. Genomineerd zijn:  

Bij Bosshardt, een buurtsteunpunt en huiskamerproject dat eenzaamheid wil bestrijden; 

Cocktail, een steungroep van en voor homoseksuele asielzoekers; 

De Hobbycentra, die mensen zonder betaald werk een zinvolle dagbesteding wil bieden, vertegenwoordigd door Hobbycentrum Nijmegen;

De Kledingbank; wil armoede bestrijden door te voorzien in de basisbehoefte van kleding. De kledingbank wordt voornamelijk gerund door vrijwilligers en er werken ook mensen met een beperking.

Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen voor steun aan vrouwen zonder papieren.

Dit is het eerste jaar dat GroenLinks deze verkiezing houdt. De bedoeling is om dit jaarlijks te organiseren, om telkens de waardering uit te spreken voor welzijnsinitiatieven in onze sociale stad