Het oorlogsgeweld moet stoppen, er moet op grote schaal hulp en zorg naar Gaza en de Palestijnse bevolking verdient vrijheid, rechten en zelfbeschikking.

PvdA Nijmegen en GroenLinks Nijmegen delen de zorgen van de studenten, medewerkers en andere Nijmegenaren om de mensen in Gaza en steunen hun vreedzame protest tegen het geweld in Gaza en de eis om alles in het werk te stellen om het geweld te stoppen. Nijmegen is gevormd door haar protestbewegingen, het recht om vreedzaam te demonstreren is en blijft daarin heilig. 

Sinds gisteren, 13 mei, staat er een “encampment” op de campus van de Radboud Universiteit. Dit is een vreedzaam protest en het is daarom van groot belang dat dit protest ongehinderd plaats kan vinden. Het demonstratierecht is, in de woorden van Amnesty International, een belangrijk ventiel voor de samenleving om ongenoegen te uiten. 

Wij roepen de Gemeente en de Radboud Universiteit dan ook op om dit protest plaats te laten vinden en waar nodig te faciliteren. 

Het “Nijmegen Encampment” is openbaar toegankelijk, er zijn lezingen, een bibliotheek en meer programma. Er is een strijdbare en gemoedelijke open sfeer. Dus ga vooral langs in solidariteit.