Snel aan de slag met een beter stationsgebouw

Het stationsgebouw in Nijmegen moet mooier en beter toegankelijk worden. Treinreizigers willen makkelijker en sneller op de perrons komen, en dat geldt ook voor perron 1A dat snel weer in gebruik moet worden genomen. Dat is althans de mening van reizigers die reageerden op een oproep van GroenLinks. Lijsttrekker April Ranshuijsen: “Wij roepen de gemeente, ProRail en NS op om snel aan de slag te gaan met deze verbetersuggesties. Laten we ervoor zorgen dat het stationsgebouw echt een visitekaartje wordt voor onze mooie stad!”

Top vijf

Enkele honderden reizigers reageerden op een oproep van GroenLinks eerder dit jaar om verbeterpunten voor het stationsgebouw aan te dragen. De top vijf van meest gegeven reacties ziet er als volgt uit:

  1. Grotere deuren in de stationshal
  2. Mooiere stationshal
  3. Bredere trappen
  4. Extra roltrappen
  5. Perron 1A terug in gebruik

10e station van Nederland

GroenLinks is enthousiast over de plannen voor een groener stationsplein en een nieuwe entree aan de westzijde. Ranshuijsen: “Nu is het tijd voor het stationsgebouw zelf. Nijmegen is met ruim 40.000 reizigers per dag het 10e station van Nederland maar qua uiterlijk en doorstroming staat ons station onderaan het lijstje. Dat moet snel anders!”

De gemeente Nijmegen, ProRail en NS hebben de verbetersuggesties inmiddels ontvangen.