Red het park, stop het luchtkasteel

Maandag 7 maart in het Valkhofpark, voert GroenLinks Nijmegen op ludieke wijze actie om het groene park te redden en de Donjon te stoppen. De partij bouwt die middag een luchtkasteel in het park. De datum is niet toevallig gekozen: op deze dag is het exact tien jaar geleden dat in Nijmegen het referendum over de herbouw van de Donjon in het Valkhofpark plaatsvond. 

GroenLinks raadslid Noël Vergunst: “Het groene en historische Valkhofpark wacht al tien jaar lang op de noodzakelijke opknapbeurt. Het is onverantwoord nog langer te wachten. De herbouw van de Donjon lijkt verder weg dan ooit. Toch gaat men maar door met bouwplannen maken, tegen beter weten in. Wij zeggen nu: red het park, stop het luchtkasteel!”

De gemeente Nijmegen heeft al jarenlang geld beschikbaar voor het opknappen van het park. Toch is het geld nog niet geïnvesteerd in een van de meest historische plekken van de stad, omdat er gewacht is op de Donjon. Nu onvermijdelijk lijkt dat deze er niet gaat komen, moet de gemeente snel kiezen voor het park en de initiatiefnemers van de herbouw van de Donjon vragen dit luchtkasteel te stoppen.