Plein 1944 toegankelijk voor iedereen

Wethouder Frings klaagt nog steeds dat hij helemaal door elkaar is geschud, afgelopen zondag.  De GroenLinks-wethouder reed met leden van GroenLinks in een rolstoel over Plein 1944 om de veiligheid en berijdbaarheid van het plein te testen. De brede zorgen over de bestrating die in de gemeenteraad leven, worden dan ook gedeeld door GroenLinks Nijmegen. De gemeenteraad vond het college aan zijn zijde: verantwoordelijk wethouder Kunst liet weten dat de stenen op het plein niet aan de verwachtingen voldoen. Volgens de wethouder zijn er fouten gemaakt in de uitvoering. Omdat Plein 1944 nog niet is opgeleverd, heeft de gemeente alvast een deskundige in de arm genomen. Ook die trok de conclusie dat de situatie niet is zoals beloofd.

Volgens GroenLinks en andere fracties in de Nijmeegse gemeenteraad moet de situatie snel verbeteren. Ook de Werkgroep Integratie Gehandicapten (WIG) uitte zijn zorgen. Hierbij werd de rolstoeltocht van GroenLinks als positief voorbeeld genoemd. 

GroenLinks-woordvoerder Toon Verploegen: "De problemen zijn nog niet opgelost, maar alle neuzen staan dezelfde kant op, dus dat schept hoop. Ik ben bovendien blij met de toezegging van de wethouder dat proefbestrating voortaan door de WIG wordt getest. Zo voorkomen we in de toekomst dergelijke situaties en blijven onze pleinen toegankelijk voor iedereen."