Plannen Talent Centraal worden concreet

De plannen voor Talent Centraal Nijmegen, het nieuwe sportpark de Dennen (gelegen tussen de wijken Heseveld en Neerbosch-Oost) zijn weer een belangrijke stap verder. Talent Centraal is vooral bedoeld voor judo en turnen. Het terrein gaat er fors anders uitzien, want ook praktijkschool Pro College zet een nieuw gebouw op die locatie neer.

GroenLinks-raadslid Lisa Westerveld is blij met de plannen: "Onder onze aanvoering is in 2012 het topsportcomplex TIP tegengehouden: dit plan kende veel financiële risico’s voor de gemeente en moest komen in het groene Goffertpark.  Geen goed idee dus. Direct hebben we gezegd dat er wel een oplossing moet komen voor de judo- en turnvereniging. Die oplossing is nu gevonden!”

Het nu geplande Talent Centraal Nijmegen is tot stand gekomen samen met diverse sportverenigingen en versterkt het sportaanbod in onze stad. Door de ligging bij omnivereniging Quick 1888, komen verschillende sporten dicht bij elkaar. Dat biedt mooie kansen tot samenwerking vindt GroenLinks.