Bram van Ojik komt vrijdagmiddag 31 mei naar Nijmegen. De fractievoorzitter van GroenLinks wil zich laten inspireren door dromers, doeners en durvers die zelf de handen uit de mouwen steken om de wereld of stad een stukje mooier te maken.

In de Waarmakerij komen deze creatieve ondernemers samen om te brainstormen met Bram hoe hij vanuit Den Haag deze “stille revolutie” kan ondersteunen. Burgerinitiatieven en bewegingen als Durftevragen, Transition Towns, Gave Dingen Doen en NovioVolta gaan hun energie overbrengen op de politiek leider van GroenLinks. Deze betrokken bewoners brengen hun idealen elke dag in de praktijk. Wat kan de overheid doen om deze pioniers de ruimte te geven?

Na afloop is er gelegenheid voor leden van GroenLinks om ook in gesprek te gaan met Bram van Ojik. Hij zal dan vertellen welke concrete suggesties de ‘waarmakers’ aan hem hebben gegeven. De borrel is van 15:30 tot 16:30 bij de Waarmakerij, Tooropstraat 117 in Nijmegen. Neem gerust andere geïnteresseerden mee.

Het idee om Bram van Ojik te laten inspireren door de ‘kracht van onderop’ is ontstaan bij Rutger Groot Wassink en Louis de Mast. Het initiatief is overgenomen door Juul Martin en Nils Roemen van Durftevragen en het Huis van Overvloed. Aan de overkant van de Waal wordt een huis gebouwd uit restmaterialen en vrije tijd. GroenLinks kan iets terug doen om deze idealisten te ondersteunen. Het Huis van Overvloed heeft nog een likje verf nodig. Dus heb je potten verf over of weet je ze elders vandaan te halen (wit latex, maar groen of rood zijn ook mooie kleuren), neem ze dan mee.

Voor meer informatie: louisdemast@gmail.com / 06 33840555