Pepijn Boekhorst lijsttrekker GroenLinks Nijmegen

Pepijn Boekhorst is de nieuwe lijsttrekker van GroenLinks Nijmegen. Hij volgt daarmee Jan van der Meer op, die eerder aangaf de politiek te gaan verlaten. De leden van de partij konden afgelopen maand in een referendum hun stem uitbrengen op drie kandidaten. Maar liefst 44 procent van de leden bracht een stem uit. Pepijn kreeg 50.4 procent van de stemmen, tegenover 36 en 12.5 procent voor respectievelijk Noël Vergunst en Carin Hereijgers.

Pepijn Boekhorst is sinds 2010 raadslid namens GroenLinks. Hij wil als lijsttrekker een bondgenoot zijn van burgers die initiatieven tonen en blijven knokken voor wat en wie kwetsbaar is. Juist in deze onzekere en moeilijke tijden vindt hij dat je mensen perspectief moet bieden.

GroenLinks Nijmegen is de enige partij in de stad die een lijsttrekkersreferendum met meerdere kandidaten georganiseerd heeft. In november volgt er nog een referendum voor de rest van de lijst én kunnen de leden van GroenLinks Nijmegen zich uitspreken over wie zij graag in de komende periode als GroenLinks-wethouder zouden willen zien. Dit laatste is uniek in Nederland; de selectie van wethouders is meestal enkel voorbehouden aan de partijtop.