Peiling: GroenLinks grootste in Nijmegen

In de strijd om de meeste zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen ligt GroenLinks twee zetels voor op D66. Dat blijkt uit de eerste representatieve peiling voor de verkiezingen van 21 maart uitgevoerd door Maurice de Hond.

De Hond ondervroeg op verzoek van GroenLinks bijna 400 Nijmegenaren over welke partij op dit moment hun voorkeur heeft voor de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen. In deze peiling wint GroenLinks 3% van de stemmen en gaat van 18% in 2014 naar 21%. Dit is goed voor 9 van 39 zetels; één meer dan in 2014. D66 verliest in deze peiling 2% van de stemmen maar blijft in zetels gelijk. Het verschil tussen de twee partijen is statistisch niet significant. Het zal een spannende strijd worden in Nijmegen.

De SP die in 2014 nog de grootste was in Nijmegen staat er slechter voor: deze partij verliest 4% van de stemmen en valt terug van 19 naar 15% en zou twee van haar acht zetels verliezen. Ook de PvdA staat hier onder druk: de partij zou in deze peiling terugvallen van 11 naar 7% en één van haar vier raadszetels verliezen. Onder de linkse partijen in Nijmegen is GroenLinks duidelijk de grootste.

Lijsttrekker April Ranshuijsen: ‘Deze peiling bevestigt ons beeld: mensen willen prettig wonen en willen dat goede zorg voor iedereen betaalbaar blijft. GroenLinks kiest voor een groen, gezond en sociaal Nijmegen en dat wordt gezien. We blijven hierover actief het gesprek voeren met Nijmegenaren uit alle wijken van onze mooie stad.’