Nijmegen is European Green Capital!

GroenLinks is er verschrikkelijk trots op dat Nijmegen de titel voor European Green Capital heeft binnengesleept. Het laat zien dat het beleid van GroenLinks werkt in Nijmegen. Duurzame energie, meer parken, meer fiets, al sinds de jaren ‘90 werken GroenLinks-wethouders daar keihard aan in Nijmegen. Dat betaalt zich uit. Na Nijmegen fietsstad  is dit al de tweede prijs op het gebied van duurzaamheid voor Nijmegen. 

GroenLinks Fractievoorzitter Pepijn Boekhorst:

De huidige wethouder Harriet Tiemens, maar zeker ook voorgangers Jan van der Meer en Ton Hirdes hebben de afgelopen decennia Nijmegen een groene koers laten varen. Het laat zien dat groene verandering werkt. En we zijn nog lang niet klaar natuurlijk! Wij willen doorgaan met snelle vergroening van energie, met de ontwikkeling van een circulaire economie, van stadsnatuur, met het stimuleren van fietsen. Dit is geen eindprijs, maar een stimuleringsprijs voor ons.

 

Woordvoerder duurzaamheid Jos Reinhoudt:

Natuurlijk heeft GroenLinks dit niet alleen gedaan. Andere politici, maar zeker ook mensen uit de stad hebben samen Nijmegen tot European Green Capital gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Jos Sluijsmans, Bert Lagerweij, Ad Lansink, Alex de Meijer, Jochem Kuhnen Ben Dankbaar en de mensen van Windpark Betuwe, de Imkervereniging Nijmegem, het IVN. Maar eigenlijk is het heel Nijmegen natuurlijk. Samenwerken aan een mooie stad, stond in ons verkiezingsprogramma. En dat geldt zeker ook voor deze prijs. Wij gaan er alles aan doen om Nijmegen nog groener te maken, weer met hulp van iedereen in Nijmegen.