Nijmeegs raadslid Lisa Westerveld hoog op GroenLinks-lijst

GroenLinks-raadslid Lisa Westerveld staat op plaats 13 op de landelijke lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Daarmee maakt zij een reële kans om in maart 2017 gekozen te worden tot Kamerlid voor GroenLinks.

“Daar ben ik natuurlijk enorm vereerd mee, laat Westerveld weten in een reactie. In de Nijmeegse raad heb ik ervaren hoe je als groene en sociale partij vaak echt het verschil kunt maken voor mensen. En ik zou het geweldig vinden om dat te mogen doen in de Tweede Kamer”. 

Westerveld zit sinds 2014 in de Nijmeegse gemeenteraad en haalde met 4550 voorkeursstemmen de meeste stemmen van alle vrouwelijke kandidaten in Nijmegen. In de gemeenteraad voert zij het woord over thema’s als de binnenstad, sport en werk en inkomen. Ze zette zich onder andere in voor een proef met een sociale bijstand. Daarnaast nam ze verschillende initiatieven om de Waalkade te vergroenen en kreeg ze de voltallige raad achter een motie om watersport in de Spiegelwaal mogelijk te maken.

Fractievoorzitter Pepijn Boekhorst: “Ik ben erg trots dat we vanuit Nijmegen een kandidaat zo hoog op de lijst voor GroenLinks hebben. Het is goed voor Nijmegen als er Kamerleden zijn die weten wat in onze stad speelt. Door haar raadswerk en haar betrokkenheid, weet Lisa dat. Ik hoop dat veel Nijmegenaren in maart naar de stembus gaan en op Lisa zullen stemmen!”

De kandidatenlijst van GroenLinks telt nog twee Nijmegenaren. Volkert Vintges wordt voorgedragen op plaats 30. Volkert Vintges is al 25 jaar actief. Nu als directeur ven de Gelderse Natuur en Milieufederatie. Initiatiefnemer en mede ontwikkelaar van het burgerwindpark Nijmegen-Betuwe,  eigendom van zo n 1000 Nijmegenaren, dat op 9 december officieel wordt geopend.

 Huub Bellemakers wordt voorgedragen op plaats 32. Hij studeerde geschiedenis, is voormalig campaigner van GroenLinks en is in Nijmegen onder meer actief bij het Valkhof-festival en bij VV Trekvogels.