Met de Zonnetrein naar Groesbeek

GroenLinks en Die Grünen nemen op 16 mei om 10.00 uur de zonnetrein van Heyendaal naar Groesbeek

 

Al jarenlang pleiten GroenLinks en Die Grünen voor de reactivering van de spoorlijn tussen het Nederlandse Nijmegen en het Duitse Kleve via Groesbeek. Railvervoer met lightrail is een uitstekend, duurzaam en snel alternatief voor de huidige langzame busverbinding tussen Nijmegen en Kleve. Helaas is de reactivering van de verbinding nog steeds niet gerealiseerd. Dit ondanks dat uit peilingen blijkt dat een meerderheid van de inwoners van de grensstreek voor reactivering van de spoorlijn is. GroenLinks en Die Grünen willen dat er door de betrokken gemeenten, de Kreis Kleve en de Stadsregio snel een projectbureau wordt opgericht die het herstel van de verbinding voorbereidt.

Op vrijdag 16 mei nemen GroenLinks en Die Grünen het heft alvast in eigen handen. Op die dag reist een delegatie van GroenLinks Nijmegen, GroenLinks Groesbeek, Die Grünen Kranenburg en Kleve met de Nijmeegse zonnetrein (www.zonnetreinnijmegen.nl) in ongeveer drie kwartier van station Nijmegen Heyendaal naar de markt in het centrum van Groesbeek. De zonnetrein is net als de lightrail een stil, duurzaam en laagdrempelig vervoersmiddel. Onze speciale gast tijdens de reis is Bas Eickhout, geboren in Groesbeek. Hij is GroenLinks-Europarlementariër en lijsttrekker in Nederland voor de aankomende Europese verkiezingen.

U bent van harte uitgenodigd om deze reis met ons mee te maken. De zonnetrein vertrekt om 10 uur vanaf Station Heyendaal. Tijdens de reis bestaat de gelegenheid om in gesprek te gaan met Bas Eickhout en vertegenwoordigers van GroenLinks Nijmegen, GroenLinks Groesbeek, Die Grünen Kranenburg en Die Grünen Kreis Kleve over de railverbinding en de andere onderwerpen genoemd in bijgevoegde flyer. Om 11.15 uur vertrekt de trein vanaf station Groesbeek terug naar Heyendaal. De gedeeltelijke heropening van de spoorlijn is even een feit.