Meerderheid raad houdt geen rekening met uitslag referendum donjon. Geen steun voorstel GroenLinks om nieuwe peiling te houden.

De gemeenteraad sprak voor het laatst over de bouw van de Donjon in het monumentale park het Valkhof. De voorwaarden van het referendum in 2006 dat de gemeente niet zou meebetalen en de toren authentiek gebouwd zou worden, wordt door de meerderheid van de raad niet overgenomen. 

Omdat de toren anders gebouwd wordt dan voorgelegd aan de kiezer in 2006 en de financiële positie van de gemeente is veranderd, stelde GroenLinks voor opnieuw een representatieve peiling te houden onder de Nijmeegse kiezers. Raadslid Vergunst: 'We nemen de mening van de Nijmeegse kiezer serieus. Nu wordt geen recht gedaan aan de uitspraak van de kiezer in 2006.' De raad heeft nog geen inzicht in hoe de toren betaald zal worden, hoe de toren eruit zal zijn en wie de gebruikers zijn. GroenLinks stemde daarom niet met het bestemmingsplan. Een artikel in De Gelderlander bevestigde de volgende dag de waarschuwingen die GroenLinks had geuit over de financiering.