Meer tappunten in de openbare ruimte

Een gezond mens overleeft wel 40 dagen zonder eten, maar 3 dagen zonder drinken en het doek valt. Het is een wat extreem voorbeeld, maar water drinken is wel enorm goed voor de gezondheid. In Nijmegen komt geweldig drinkwater uit de kraan en geen drank is zo duurzaam als kraanwater. Ook bespaart het veel verpakkingsmateriaal. Daarom wil GroenLinks meer tappunten, ook buiten het centrum.

In het centrum van Nijmegen staan sinds een aantal jaar handige watertapjes. Die worden al volop gebruikt, maar niet iedereen weet ze nog allemaal te vinden. In het kader van de Green Challenges zijn de tappunten in het centrum daarom door kunstenaars voorzien van Tap-Art: opvallende schilderingen om de stad mee te versieren en de tappunten op te laten vallen. Op vrijdag 31 augustus werden ze gepresenteerd door burgemeester Hubert Bruls en initiatiefneemster Marianna Bakker.

GroenLinks juicht dit van harte toe. De tappunten zijn een geweldige manier om de stad duurzamer te maken, maar ook om de openbare ruimte te verrijken.

Raadslid Joep Bos-Coenraad:

Nijmegen is een geweldige stad om te wonen en te werken, maar ook om lekker buiten te genieten en elkaar te ontmoeten. Wandel, ren, fiets, zwem, skate, vogel, basketbal, picknick of speel, het maakt me niet uit wáár je van houdt, áls je er maar op uit gaat! De natuur, de wijken, de parkjes en de mooie (snel)fietspaden lenen zich daar uitstekend voor. Door ook buiten het centrum meer tappunten aan te bieden, om je op te frissen en je bidon bij te vullen, wordt onze openbare ruimte nóg aantrekkelijker en duurzamer.