Marieke gaat naar Lesbos

Fractiegenote Marieke Smit mist het begin van het politieke seizoen, maar om een zeer goede reden: ze gaat op Lesbos helpen bij de vluchtelingenchaos. Bekijk haar bericht hieronder om haar financieel, moreel of met goederen te steunen!

Niet langer kan ik stil blijven zitten en wegkijken van alle verschrikkingen die vluchtelingen mee moeten maken in Zuid Europa. Daarom heb ik besloten om op 10 september voor 3 weken richting Lesbos te vertrekken om noodhulp te gaan verlenen.

WAT GA IK DAAR DOEN: 
Duizenden vluchtelingen wagen in overvolle, gevaarlijk gammele boten, de oversteek naar Europa Daar staan ze vervolgens voor een nieuwe uitdaging, een verblijf in het vluchtelingenkamp onder erbarmelijke omstandigheden. 
Deze vluchtelingen komen uitgeput, hongerig en nat aan op de stranden van Lesbos. Ze worden ondergebracht in kampen. De kampen zijn erg vies, mensen leven dicht op elkaar, er zijn geen voorzieningen, slaapplekken worden gecreëerd door kartonnen dozen, sommige mensen hebben een tentje waarin zij kunnen slapen. Er is een groot te kort aan water en voedsel. Daarbij zijn de hygiënische omstandigheden slecht.
Samen met andere vrijwilligers van Stichting Hulpactie Bootvluchtelingen zal ik daar de broodnodige noodhulp gaan verlenen.
Deze hulp bestaat voornamelijk uit het opvangen van vluchtelingen die in boten aankomen op Lesbos. En daarna ter plekke in spelen op wat zij nodig hebben, o.a. droge kleding, water, eten en medische verzorging.

WIL JE HELPEN ????

Financiële hulp is zeer welkom! De reis en het verblijf op Lesbos betaal ik zelf. Ook Stichting Hulpactie Bootvluchtelingen zal ons voorzien van noodhulpmiddelen. Maar daarnaast zijn er heel erg hard donaties nodig om te plekke spullen aan te schaffen die op dat moment het hardste nodig zijn. Als je een bijdrage wil leveren kan dit via rekeningnummer : NL30 ABNA 0503952753 t.a.v. Marieke Smit

Het is ook mogelijk om hulpgoederen te doneren. Het aantal reacties hiervoor is echter  behoorlijk overweldigend geweest en we kunnen natuurlijk maar een beperkte hoeveelheid meenemen naar Griekenland. Mocht je toch nog iets hebben waarvan je denkt dat het goed gebruikt kan worden, mail dan even en dan kunnen we de mogelijkheden bekijken.

Meer informatie is te vinden via de website en facebook van Stichting Hulpactie Bootvluchtelingen http://bootvluchteling.nl/ en https://www.facebook.com/hulpactiebootvluchtelingen?fref=ts&pnref=story#lesbosestafette.

Hartelijke groeten,

Marieke Smit