Maak kennis met de Nijmeegse politiek

Heb je altijd al willen weten wat de Nijmeegse gemeenteraad doet? Overweeg je zelf om politiek actief te worden? Past GroenLinks bij jouw idealen? Doe dan mee met de cursus lokale politiek in het najaar. Gemeenteraadsleden April Ranshuijsen en Noël Vergunst vertellen over de achtergronden van de lokale politiek aan de hand van echte casussen. Ook bezoek je een politieke avond en fractievergadering. 

Deelname is kosteloos, maar alleen mogelijk door opgave vooraf. We verwachten dat je aan alle bijeenkomsten actief meedoet.

Voor meer informatie en aanmelding neem contact op met fractiemedewerker Louise van Dijk: fractie@groenlinks.nijmegen.nl of 06-58 98 85 79

 

Programma

12 september 2016 van 19.30 tot 22.00 uur Hoe werkt lokale politiek?

Plaats: raadzaal stadhuis

Door: April Ranshuijsen en Noël Vergunst

Deelnemers maken op interactieve wijze kennis met de verschillende taken en verantwoordelijkheden binnen het gemeentebestuur. Er wordt onder andere ingegaan op de rol en de taken van de gemeenteraad en de instrumenten die de raad daarvoor tot haar beschikking heeft.

 

19 september 2016 19.30 tot 22.00 Rollenspel aan de hand van actueel onderwerp

Plaats: raadzaal stadhuis

Door: April Ranshuijsen en Noël Vergunst plus andere fractieleden

Aan de hand van een rollenspel oefenen de deelnemers met het politiek bedrijven.

 

28 September 2016 16.00 tot ongeveer 23.00 uur Bezoek Politieke avond

Plaats: Stadhuis

Door: April Ranshuijsen en Noël Vergunst

Deelnemers brengen een bezoek aan een politieke avond op het stadhuis (inclusief raadsvergadering). Rondleiding door het stadhuis. Bijwonen van een fractievergadering.

 

5 Oktober 2016 18.30 – 19.30 uur Terugblik

Plaats: Stadhuis

Door: April Ranshuijsen en Noël Vergunst

Deelnemers blikken terug op de cursus en de politieke avond en wat ze eventueel verder zouden willen doen bij GroenLinks Nijmegen.