Voorlopig is het bestrijden van de pandemie prioriteit nummer één, en is het organiseren van feesten en dergelijke daarmee uitgesloten. Maar GroenLinks ziet ook dat – net als in de rest van de cultuursector – professionals vertrekken. Zonder perspectief zijn makers, dj's en de mensen achter de schermen genoodzaakt ander werk te zoeken. Dat brengt ook de nachtscene ná de coronacrisis in gevaar. Deze ontwikkelingen baren de fractie van GroenLinks zorgen. Om Nijmegen aantrekkelijk te maken en te houden voor Nijmegenaren én de mensen die graag Nijmegenaar willen worden, dient onze stad te bruisen. De nachtcultuur is daar een essentieel onderdeel van. De mensen die dat mogelijk maken verdienen toekomstperspectief. Daarom vraagt GroenLinks het college om aan te sluiten bij de lobby voor compensatie door de Rijksoverheid. Want ook deze sector verdient steun. Maar dat is slechts de korte termijn.
Ook voor de langere termijn is de vraag ‘waar willen we als Nijmegen heen met de nacht?’ belangrijk. Wat voor plek hebben de nachtcultuur, het feest en de muziek in onze stad – nu én straks?
Daarom roepen we het college ook op om in gesprek te gaan met de sector en met een toekomstvisie te komen. Zo blijft Nijmegen een stad waar we mogen dansen, feesten en genieten. Ook ná middernacht.