Kennismaking en actie: de ledenactiefdag

Op 29 september waren er zo’n zeventig mensen die de stralende zonneschijn op deze herfstzaterdag lieten voor wat zij was en verzamelden voor een Haterste ‘hei’dag. Het afdelingsbestuur had samen met de fractie en de werkgroep ledendemocratie een mooi programma in elkaar gedraaid om kennis te maken, plannen te smeden en concreet aan de slag te gaan met onderlinge samenwerking

Er waren oude en nieuwe leden en ook sympathisanten met soms concrete ideeën, soms gewoon nieuwsgierigheid en gelukkig allemaal een goed humeur. Al kan dat ook aan de lekkere lunch hebben gelegen.  De mensen bij Meneer Vos hadden lekkere broodjes gemaakt.

Na een korte kennismaking waren er drie rondes om met verschillende zaken aan de slag te gaan. Onder leiding van een aantal gespreksleiders kon iedereen tot zijn of haar recht komen en bepalen of en hoe ze actief wilden worden.  En de raads- en bestuursleden konden hun inspiratie delen met de aanwezigen.

Een paar zaken die boven kwamen waren dat de werkgroep klimaat weer aan de slag gaat met koelkasten in grote winkels, de activiteitencommissie nu genoeg menskracht heeft om elke tweede vrijdag van de maand een informele borrel te organiseren, het onderwerp ‘verwarde personen’ met nieuwe deskundigheid kan worden bekeken en er zich ook juridische adviseurs hebben aangediend.​

Aan het einde zijn er ook nog tips en tops opgehaald. “Input wordt opgepikt door raadsleden. Je kan echt bijdrage. Goed om te doen.” “Door de volle zaal waren de mensen niet altijd goed te verstaan”. “Helaas kon ik niet alle rondes van mijn voorkeur bijwonen”. “Mooi laagdrempelig”.

Het was best een klus om deze middag zo te organiseren, maar we bewaren het draaiboek zeker incl de gegeven tips. Tot volgend jaar! En tussendoor bij alle zaken waar je je bij thuis voelt.

Ben je na deze middag nog op zoek naar hoe je zelf actief wilt en kunt worden, meld je dan via bestuur@groenlinksnijmegen.nl bij de scoutcommissie. Zij kunnen je op weg helpen.

 

* Foto's bij dit artikel zijn van Joris Leijten en Carin Hereijgers