GroenLinks wil betaalbare ateliers in de benedenstad

GroenLinks heeft vragen gesteld aan het college over het behoud van de ateliers op de Pijkestraat 27 op de locatie van de voormalige stadsdrukkerij. Hoewel Hermon Erfgoed verplicht is om daar 5 ateliers te realiseren en duurzaam in stand te houden, heeft de fractie van GroenLinks begrepen dat de bouw vertraagd is, en het zeer de vraag is of de ateliers er gaan komen.

 

Raadslid Cilia Daemen: “De afgelopen maanden heeft Hermon Erfgoed op zijn website de brochure geplaatst waarin ze de ateliers onder onrealistische voorwaarden aanbiedt. Onze vrees is dat geen enkele kunstenaar aan de eisen kan voldoen. De raad heeft recent atelierbeleid vastgesteld waarin de nadruk is gelegd op betaalbaarheid van ateliers, maar het lijkt erop dat Hermon hier geen bijdrage aan wil leveren.”

GroenLinks wil daarom van het college weten hoe zij gaat zorgen dat de beloofde ateliers terugkeren in de Pijkestraat voor een prijs die kunstenaars kunnen betalen. De fractie wil dat op deze plek in de benedenstad atelierruimte behouden blijft. Een levendig cultureel klimaat draagt bij aan de aantrekkingskracht van Nijmegen en het bieden van ruimte aan kunstenaars en hun ateliers is daar een onderdeel van.