GroenLinks-wethouder Floris Tas maakt kennis met Futsal Chabbab

Wethouder Floris Tas (zorg, welzijn, jeugd en sportzaken) heeft woensdag in de Meijhorst kennis gemaakt met Futsal Chabbab. De kennismaking was heel praktisch. De wethouder heeft meegedaan aan een training van Futsal Chabbab, de voetbalclub van Saïd Achouitar.

Achouitar voert elke week in diverse wijken met zijn projectteams trainingen uit via de Methode-Saïd. Wijktrainer van Dukenburg, Hicham Chaoui: “De wethouder was zeer enthousiast over ons project en deed actief ook mee met de groep. Nijmegen heeft met Floris Tas een wethouder die heel praktisch met zijn portefeuille bezig is. Wij zijn bezig met het welzijn in de wijk met onze sportprojecten voor jongeren. De wethouder gaf aan onder de indruk te zijn van de opvoedkundige werkwijze die Futsal Chabbab toepast in de wijk. Discipline en respect bijbrengen is een van de taken die Futsal Chabbab volgens de wethouder goed uitvoert.”

Wat is Futsal Chabbab‘Futsal’ is de internationale benaming voor zaalvoetbal en ‘Chabbab’ is Arabisch voor jeugd.Futsal Chabbab organiseert zaalvoetbalactiviteiten en huiswerkbegeleiding voor jongeren in de leeftijd van 9 tot 16 jaar. Het gaat om jongeren uit o.a. achterstandswijken. Iedereen is welkom om mee te doen.

Futsal Chabbab wordt mede mogelijk gemaakt door de actieve steun van Tandem Welzijn, Oranjefonds, De Beide Weeshuizen, Studiefonds Nijmegen, Gemeente Nijmegen, Talis, Portaal Nijmegen, Standvast Wonen en de Stichting Sportactiviteiten Risicojongeren Rijk van Nijmegen.