GroenLinks stelt vragen over de realisatie van 1000 starterswoningen

GroenLinks vindt dat iedereen recht heeft op betaalbare woonruimte van goede kwaliteit. In het coalitieakkoord is opgenomen dat er voor 2018 minstens 1000 starterswoningen worden gerealiseerd (exclusief studentenwoningen). GroenLinks wil weten hoe het staat met de voortgang van deze 1000 geplande woningen. die onder andere zouden worden verwezenlijkt aan de Genestetlaan en het oude UWV kantoor aan de Koninginnenlaan/tunnelweg. 

Maar dat lijkt moeizaam te verlopen. GroenLinks fractielid Marieke Smit: op het moment is het voor veel jongeren lastig om een betaalbare woning te vinden in Nijmegen. Dit zijn vaak jongeren die nog geen hypotheek kunnen krijgen vanwege een tijdelijk contract of hun flexibiliteit willen behouden. 1000 starterswoningen zijn op dit moment hard nodig!”
 

Graag wil GroenLinks daarom van het college antwoord op onderstaande vragen.

  1. Kan het college vertellen hoe het staat met de bouw van de starterswoningen aan de Genestetlaan en het oude UWV kantoor aan de Koninginnenlaan/tunnelweg?
  2. Zijn de 1000 betaalbare starterswoningen, zoals in het coalitieakkoord afgesproken, al gerealiseerd?
  3. Zo nee, wat zijn de plannen van het college om deze voor 2018 te realiseren?
  4. Zo ja, voldoen deze woningen aan de behoefte naar betaalbare woningen zoals deze in WoON 2015 is aangegeven?
  5. Wat zijn de voornemens van het college om de bouw van betaalbare starterswoningen in het goedkope- en middeldurehuursegment op korter termijn te versnellen?