GroenLinks: snel extra fietspad op Kerkenbos

Vandaag vertelt Pim Rutgers in de Gelderlander dat hij voor een redelijk bedrag een extra fietspad kan aanleggen bij Kerkenbos. GroenLinks pleit al sinds de afsluiting van de huidige fietsbrug voor een goede oplossing voor fietsers. GroenLinks-raadslid Pepijn Oomen: “Reden om het college te vragen met deze ondernemer mee te denken!”

Vanwege de veiligheid heeft de gemeente in december 2009 besloten een fietspad naar Kerkenbos af te sluiten. Op verzoek van GroenLinks heeft de wethouder destijds toegezegd op zoek te gaan naar geld voor de aanleg van een alternatief fietspad.

Hierna is het enige tijd stil geweest rondom Kerkenbos, tot vandaag. Ondernemer Pim Rutgers laat weten een fietspad aan te willen leggen voor veel minder geld (ongeveer een ton).

GroenLinks staat hier positief tegenover: “het is sinds de afsluiting onze wens om een betere verbinding te maken voor de fietsers uit Lindenholt, die nu om moeten fietsen,” aldus Oomen. De fractie heeft dan ook aan het college vragen gesteld om snel met de heer Rutgers dit pad aan te leggen.