GroenLinks organiseert woondriedaagse: hoe wonen Nijmegenaren in de toekomst?

Van 12 t/m 14 oktober gaat GroenLinks Nijmegen in gesprek met bewoners, belanghebbenden en deskundigen over wonen.“We hebben allemaal wel een beeld over hoe we graag willen wonen. Maar in het beleid gaan we toch vaak uit van het stereotype idee van een rijtjeshuis of een flat. Terwijl er genoeg mensen zijn die het liefst op een hele andere manier wonen. 

In deze bijeenkomsten praten we over drie verschillende thema’s om zo van bewoners te horen wat hun wensen zijn.”

Op maandag 12 oktober wordt gepraat over voor woongroepen en centraal wonen, zoals de strowijk in Lent. Roeland Slagmolen van STUT vertelt hoe ze mensen begeleiden die gemeenschappelijk wonen. Hoe kun je dit regelen en waar loop je tegenaan.

De bijeenkomst van dinsdag 13 oktober gaat over het laten wonen van studenten in aandachtswijken, waar zij maatschappelijke projecten uitvoeren. Mayke de Cock van het Vooruit-Project komt vertellen over wat zij hebben bereikt in Amsterdam. Deze stichting zorgt dat studenten in minder kansrijke wijken worden gezet. Studenten krijgen voor weinig een woonruimte en in ruil daarvoor doen zij maatschappelijk nuttig werk.

Op woensdag 14 oktober eindigen we met een bijeenkomst over alternatieve woonvormen. In Nijmegen zijn de stadsnomaden onlangs neergestreken op een terrein in Brakkenstein langs het spoor. Ze vertellen over hun project en er wordt nagedacht over de vraag of we in Nijmegen ruimte moeten maken voor stadsnomaden.

Alle avonden vinden plaats van 19.30u-21.00u, de eerste en tweede bijeenkomst in het Nijmeegse stadhuis en de laatste bij de stadsnomaden aan d'Almarasweg 22. De toegang is vrij en geïnteresseerden zijn welkom. Dit graag melden via fractie@groenlinks.nijmegen.nl