Gezocht: 2 fractievolgers. Wil jij met ons samenwerken aan een mooie stad?

GroenLinks Nijmegen is een actieve politieke partij met 8 raadsleden, 2 wethouders en 2 fractievolgers. We werken dagelijks aan een eerlijk, duurzaam en tolerant Nijmegen. Dat doen we samen met bewoners, bedrijven en instellingen. Ons team zoekt ter versterking 2 fractievolgers.

 

Je draait als volwaardig fractielid mee in ons politieke team. Dat betekent dat je namens GroenLinks het woord voert op de politieke avond, met bewoners spreekt, op werkbezoek gaat: kortom onze partij vertegenwoordigt. Je gaat veel leren en meemaken!

Wij bieden:

Je gaat onderdeel uitmaken van een gedreven en enthousiast fractieteam. Je kunt van ons verwachten dat we je inwerken, begeleiden en uitdagen om met goede GroenLinks voorstellen te komen. In onze fractie heb je een volwaardige plaats en telt je mening. Je maakt kennis met veel mensen binnen en buiten de politiek en kunt je verder ontwikkelen als politicus. Voor politieke avonden waarop je daadwerkelijk het woord voert, krijg je een financiële vergoeding.

Wij vragen van jou:

Om volwaardig mee te draaien in ons team verwachten we een inzet van tenminste 10 uur per week. Dat is flink wat tijd maar er is ook veel te doen! Je hebt een heldere kijk op Nijmegen en kunt die vertalen naar concrete plannen en ideeën, liefst zo creatief mogelijk en met draagvlak bij andere partijen in de stad. Je kunt duidelijk het woord voeren in de raad, in de stad en in de media. Je hebt bij voorkeur specifieke kennis van een beleidsterrein en hebt een netwerk in Nijmegen of bouwt dit graag op. Bij dit alles geldt dat we je gericht ondersteunen en mogelijkheden voor opleiding en coaching bieden. Je bent aanspreekbaar op je functioneren en kunt samenwerken in een team. Je bent lid van GroenLinks of je bent bereid dat te worden.

Over de procedure:

Onze voorkeur gaat uit naar mensen die ons team veelzijdiger maken. In ervaring, leeftijd, achtergrond of anderszins. Heb je interesse? Stuur dan een korte motivatiebrief naar fractie@groenlinks.nijmegen.nl. We horen graag voor 18 februari van je. De kennismakingsgesprekken vinden plaats op 24 en 26 februari in de middag / avond.  Tijdens onze Algemene Leden Vergadering op 10 maart worden de kandidaten verkozen die als fractievolger aan de gemeenteraad ter benoeming worden voorgelegd. De benoeming geldt tot de komende gemeenteraadsverkiezing in maart 2018.