Gezicht van GroenLinks Fractie Nijmegen gezocht

Op 21 maart 2018 wordt een nieuwe Nijmeegse gemeenteraad gekozen. GroenLinks wil Nijmegen nog GroenerSocialer en Diverser maken en de lijsttrekker speelt daarin een belangrijke rol.  Vanaf 17 mei tot en met 4 juni kun je je kandidaat stellen  voor het lijsttrekkerschap. Ben jij die politieke allrounder die idealen kan vertalen naar beleid, die een verkiezing kan winnen, en die een team kan bouwen en leiden? Kijk dan hier voor meer informatie over de procedure en eisen. Je kunt solliciteren door een mail met de benodigde informatie en documenten te sturen naar: kandidatencommissie@groenlinksnijmegen.nl

 

Ken je de ideale lijsttrekker die GroenLinks zou kunnen benaderen? Stuur dan een berichtje naar onze scoutcommissie: scouting@groenlinksnijmegen.nl
 
Profiel lijsttrekker GroenLinks Nijmegen
De lijsttrekker van GroenLinks Nijmegen is een zeer geprofileerde functie. De lijsttrekker is bepalend voor het beeld van de partij naar binnen en naar buiten. De lijsttrekker heeft een sterke uitstraling en is in staat om in de media te komen en te schitteren. De lijsttrekker kan voor GroenLinks in de campagne een goed resultaat neer te zetten. Deze persoon (v/…/m) heeft visie en ambitie en draagt dit met een sterk persoonlijk optreden uit. En de lijsttrekker is bovendien in staat tot boeiend, inspirerend en verbindend leiderschap van de Nijmeegse GroenLinksfractie, waarbij de persoon ook aanspreekbaar is op de eigen werkwijze. Ten slotte heeft de lijsttrekker uiteraard een typisch maar authentiek GroenLinksprofiel: groen, sociaal, tolerant.
Na de verkiezing van de lijsttrekker, zal het team verder worden samengesteld. Hier kun je het vastgestelde teamprofiel raadplegen (de kandidaatstelling voor de lijst vanaf plek 2 en voor de positie van kandidaat-wethouder opent op 15 juli).
 
Meer informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Paul Hofman-Fransen, voorzitter van de kandidatencommissie via telefoon (06-44219987) of mail (plpsfransen@hotmail.com).
 
De procedure 
Je kunt uiterlijk 4 juni je verkiesbaar stellen  bij de kandidatencommissie van GroenLinks Nijmegen onder vermelding van ‘kandidaatstelling lijsttrekker’. Voeg de volgende (ingevulde) documenten toe: Motivatiebrief (1 A4); CV; IntegriteitsverklaringBewilligingsformulier en een kopie van jouw paspoort. Op basis hiervan hoor je of je wordt uitgenodigd voor de selectiegesprekken.
 
De gesprekken vinden plaats op zaterdag 10 juni en 17 juni. Hier maken we een selectie voor een enkelvoudige of meervoudige voordracht. Uiteindelijk kiezen de leden van GroenLinks Nijmegen via een referendum de lijsttrekker uit de voorgedragen kandidaten. Het referendum voor de lijsttrekker opent op donderdag  22 juni met een debat tussen de kandidaat-lijsttrekkers. De sluitingsdatum voor het referendum is 9 juli. De lijsttrekker wordt bekend gemaakt op 10 juli tijdens een bijeenkomst van GroenLinks Nijmegen.
 
Met vriendelijke groet namens de kandidatencommissie,
 
Paul Hofman-Fransen
Voorzitter kandidatencommissie