Veel raadsleden en fractievolgers van GroenLinks lopen de komende weken stage bij verschillende instellingen in de stad. Ze gaan een dag of dagdeel aan de slag bij een of meerdere organisaties. Door echt op de werkvloer de handen uit de mouwen te steken, krijgen zij een beter beeld van het werk van organisaties en kunnen zij hun contacten in de stad versterken. Ook raken inwoners op deze manier beter bekend met het werk van raadsleden.

Enkele voorbeelden van de stages die de fractieleden van GroenLinks lopen: afdeling economische zaken (Jos Reinhoudt), de Gelderlander (Pepijn Oomen), ROC (Ilknur Aksakal), nachtdienst politie (Faysal Zouay), bureau Jeugdzorg (Kammi Falihi), openwijkschool (Ilknur Aksakal), bureau werk & inkomen (Noël Vergunst), bureau toezicht (Pepijn Oomen), wijkmanager (Pepijn Boekhorst), ZZG (Ilknur Aksakal).

De stages zijn door de fractieleden zo gekozen, dat ze een goede aanvulling op het politieke werk. De ervaringen nemen ze mee wanneer ze besluiten moeten nemen. Over de ervaringen is binnenkort meer te lezen op de website van de gemeente Nijmegen.