In 3 avonden nemen raadsleden je mee in hun dagelijkse bezigheden, word je zelf aan het werk gezet en is er alle ruimte voor vragen en verdieping. We sluiten af met een lokale GroenLinks-ledendag waar allerlei lokale werkgroepen zich presenteren.

“ Alles wat je wil en moet weten over lokale GroenLinkse politiek ”

Programma

Maandag 4 maart – 20:00 tot 22:00 – Stadhuis

1 – Van de straat tot in de raad! Hoe werkt de gemeenteraad?

Wie is er de baas in de gemeente? Waar heeft de gemeenteraad wat over te zeggen, en hoe doen ze dat dan? En hoe ben je daar als Nijmegenaar eigenlijk bij betrokken? Het antwoord op al deze vragen krijg je bij de eerste bijeenkomst waarin jullie worden meegenomen in het hoe en wat van de gemeentepolitiek.

Maandag 11 maart – 20:00 tot 22:00 – Stadhuis

2 – Ideologisch huiswerk: idealisme op stadsniveau 

Als GroenLinksers willen we de wereld verbeteren. Maar hoe zet je die idealen om in ideeën voor onze stad? In de tweede bijeenkomst gaan jullie zelf aan de slag met onze idealen en principes en hoe je die concreet kan maken. Zo ervaren jullie zelf hoe de fractie haar standpunten bepaalt, hoe we prioriteiten stellen en welk verhaal we willen vertellen.

Donderdag 21 maart – 20:00 tot 22:00 – Stadhuis

3 – Van idealen naar bestuur: wat is het resultaat van GroenLinkse lokale politiek?

GroenLinks zit in Nijmegen al heel lang, meer dan 20 jaar, in het college. Zo hebben we veel van onze plannen ook echt kunnen uitvoeren en zie je daarvan de effecten in onze stad. In de derde bijeenkomst brengen we de geleerde lessen uit de eerste twee samen door allerlei voorbeelden te laten zien van het omzetten van GroenLinkse idealen in concrete resultaten.

Zaterdag 6 april – 13:30-17:30 uur (locatie volgt nog)

4 – Ledendag GroenLinks Nijmegen

De laatste bijeenkomst van de reeks is open voor alle leden van GroenLinks Nijmegen. Op deze dag willen we zoveel mogelijk manieren presenteren waarop je actief kan bijdragen aan een groen en links Nijmegen. Denk aan de werkgroepen van GroenLinks en allerlei taken binnen de afdeling.

Vervolg

Ben je na afloop van deze reeks echt verslingerd geraakt aan de lokale politiek en wil je het nu wel een keer in het écht meemaken? Dat kan! Voor iedereen die de reeks heeft bezocht is er ook de mogelijkheid om tijdens een korte ‘stage’ mee te lopen met een van de fractieleden. Je wordt gekoppeld aan een raadslid op een thema dat jij kiest en ervaart zo hoe het werk van een raadslid er in het echt uitziet.

Aanmelden of meer info via fractie@groenlinks.nijmegen.nl

Kun je op één of meerdere data niet, maar vind je het wel interessant, laat het dan vooral ook even weten, dan kijken we wat mogelijk is.