College trekt ruim 8 ton uit voor aanpak sportpark De Biezen

Het college trekt maximaal 840.000 euro uit voor het opknappen van Sportpark De Biezen in Oud West. Plannen om de kwaliteit van De Biezen aan de Industrieweg/Rivierstraat te verbeteren circuleren al sinds 2006, maar een besluit kon pas worden genomen toen er meer duidelijkheid was over het toekomstperspectief van voetbalvereniging SCH.

De werkzaamheden starten in 2012 en worden afgerond vóór 2013. Ruim de helft van het geld wordt uitgetrokken voor de bouw van goede kleedkamervoorzieningen. Hoofdgebruiker zal SCH zijn. Het sportpark wordt daarnaast ook gebruikt voor sportlessen door onderwijsinstellingen.

"In Oud-West sporten minder mensen dan in andere delen van de stad. Wij willen met de investering in de sportaccommodatie een nieuwe impuls geven aan sportdeelname en aan sociale activiteiten in Oud West", aldus sportwethouder Bert Frings van GroenLinks.

Afgelopen jaren stopte de gemeente al ruim 40 miljoen euro in de opknap van de sportaccommodaties van amateurclubs. Afgelopen zondag nog werd het vernieuwde sportpark van SCE in Lindenholt geopend.