Boekhorst verlaat politiek

GroenLinks-fractievoorzitter Pepijn Boekhorst kondigt vandaag aan dat hij in maart 2018 uit de lokale politiek stapt. Lees hieronder zijn bericht.

In maart 2010 stapte ik in de lokale politiek. En onlangs heb ik besloten dat ik na de  gemeenteraadsverkiezing in maart 2018 uit de lokale politiek ga stappen. Hoewel ik het jammer vind, laat ik jullie weten dat ik mezelf niet zal kandideren als lijsttrekker van GroenLinks Nijmegen. Simpelweg omdat ik niet de ambitie heb om nog een periode raadslid te zijn of om na de verkiezingen wethouder te worden.

Waarom mijn beslissing? Politiek actief zijn voor GroenLinks is eervol en waardevol. Ik spreek veel mensen, leer ongelooflijk veel van de inhoud en werk samen met gepassioneerde mensen. Allemaal ten dienste van Nijmegen. Om dit te doen ben ik zo’n 20 tot 25 uur in de week aan de slag. Met mensen in gesprek, stukken lezen, mailen, overleggen, campagnevoeren en werkbezoeken. De combinatie met mijn gezin en een uitdagende baan maakt het pittig. Voor de toekomst té pittig, zo heb ik geoordeeld. Ik wil de komende jaren meer tijd voor thuis, voor een sociaal leven en mijn baan als bestuursadviseur in Ede. Bovendien zie ik er naar uit om op andere manieren bij te dragen aan onze mooie stad.

Ik weet dat er goede en gemotiveerde mensen klaar staan bij GroenLinks Nijmegen, ik vind dat nieuwe talent en enthousiasme mooi om te zien! Het geeft mij vertrouwen dat er ook in 2018 een fantastisch team zal staan. Een team dat zich inzet voor Nijmegen waarin we eerlijk delen, duurzaam leven en met empathie voor alle Nijmegenaren. En die inzet zal ook ik als fractievoorzitter het komende jaar volop blijven leveren. Tot 22 maart 2018 is er immers nog meer dan genoeg te doen!